Get Adobe Flash player
Home Cazare Statiunea Covasna

Statiunea Covasna

“Intr-un plai splendid, cu seninatatea campiei si armonia depresiunii, din valea ce se ridica spre munti apele paraului Covasna alearga cu vuiet puternic. Paraul cu apa cristalina despica comuna”.
Asa afirma geologul renumit al secolului al XIX-lea, Hanko Vilmos despre asezarea Covasnei, astazi statiune balneoclimaterica cu renume international, care este asezata la poalele Muntilor Bretcu, intr-o lungime de 9 km.
Statiunea se afla situata la 35 km de Sfantu Gheorghe, la 60 km de Brasov si la 250 km de Bucuresti. Datorita conditiilor geologice specifice, Covasna este bogata in izvoare de ape minerale variate si emanatii naturale de CO2. In 1882, apa minerala provenita de la izvorul Horgasz este medaliata la Trieste.


Cercetarile facute de-a lungul timpului de specialisti si cercetatori, precum si rezultatele curelor balneare au impus definitiv Covasna in randul celor mai importante asezaminte de sanatate. Deci Covasna este o statiune balneoclimaterica cu traditie in tratarea bolilor cardiovasculare cu factori naturali.
Situata la o altitudine de 600 metri, in zona de imbinare a muntilor Carpati, aceasta statiune beneficiaza din plin de bogatia factorilor naturali : apa minerala carbogazoasa, mofetele naturale (emanatii post-vulcanice de bioxid de carbon) precum si de climatul de crutare, bogat in aeroioni negativi, existenti datorita padurilor de brazi din imprejurimi.
Varietatea factorilor naturali de cura, precum si dotarile din baza de tratament ofera posibilitatea tratarii simultane a mai multor afectiuni, ceea ce confera marea complexitate a statiunii.

 

Search

Tur virtual


Facebook

Vremea

Turist Info